TÜBİTAK 1003 Proje Çağrıları

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Scientix Projesi ile  bilim insanlığına ve mühendisliğe yönlendirmek için disiplinler arası sorgulamaya, araştırmaya, üretime ve buluş yapmaya dayalı STEM eğitimi proje önerileri hazırlanmaktadır.

18.05.2018 184

Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından "TÜBİTAK 1003: Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı" çağrıları başlatılmış olup, bit.ly/tubitak1003 web adresinde söz konusu çağrıyla ilgili detaylı  bilgiler  yayınlanmaktadır.   Müdürlüğümüze bağlı anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve meslek lisesi seviyesindeki okullarımızda görev yapan bütün öğretmenlerimiz öğrencilerini fen ve mühendislik mesleklerine teşvik etmek ve STEM konularında beceri ve tutumlarını ortaya çıkarmak için tasarladıkları üretime ve buluş yapmaya dayalı STEM Eğitimi Projelerine destek alabilmek için söz konusu TÜBİTAK 1003: Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programının aşağıdaki çağrı başlıklarıyla birlikte diğer tüm çağrı başlıklarına başvuru yapabilirler. 1003-SBB-EGTM-2018-1 Eğitimde Yenilikçi Teknolojiler 1003-BIT-EOGR-2018-1 Yenilikçi, İnteraktif Eğitim Teknolojileri  1003-MAK-ROME-2018-1 Robot Tasarımı ve Mimarisi   ÖNEMLE DUYURULUR.