Memurların Yan Ödemeleri

Memurların Yan Ödemeleri

18.02.2018 163

Aylıkları 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre ödenen memurlardan bazılarının yan ödemelerinin hesaplanmasında, daha önce yapmış oldukları görevlerden kaynaklı olarak ilave yan ödeme de verilmektedir.

657 sayılı Kanun hükümlerine göre maaş alanlara; unvanları, sınıfları, eğitimleri, hizmet yılları, aylık dereceleri veya çalıştıkları kurumlara göre belirlenmiş olan yan ödeme (zam)puanlarına göre her ay  yan ödeme de verilmektedir.  Ancak, bazı memurlara ödenecek yan ödemenin hesabında, bulundukları unvanlara ilişkin yan ödeme puanlarına ilave olarak, daha önce bulundukları unvanlara istinaden ilave yan ödeme puanları kullanılmaktadır.

Daha önce bulundukları görevlerden dolayı yan ödemeleri fazla olanlar

Hangi memurlara hangi yan ödemenin (zammın) hangi puanlarla ödeneceği, Devlet Memurlarına Ödenecek Zam Ve Tazminatlara İlişkin Kararname ile belirlenmiş ve daha önce bulunmuş oldukları görevler nedeniyle bazı memurların yan ödemesi farklılaştırılmıştır.

Buna göre; Uzman, Uzman Yardımcısı, Şef veya Amir unvanlı kadrolarında bulunanlardan, daha önce Çözümleyici ve Programcı kadrolarında bulunmuş olanlara 1600 puan; Çözümleyici Yardımcısı, Programcı Yardımcısı, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrolarında bulunmuş olanlara ise 1250 puan ilave yan ödeme verilmektedir.

İlave yan ödemenin net maaşa etkisi

Aylıklarını 657 sayılı Kanun hükümlerine göre alan memurlardan Uzman, Uzman Yardımcısı, Şef veya Amir unvanlı kadrolarda bulunanlardan, daha önce;

*Çözümleyici veya Programcı kadrolarında görev yapmış olanların aylık net maaşı, ilave yan ödemeden dolayı 2018 yılının ilk yarısında ( %15 Gelir Vergisi diliminde) 46,40 TL daha fazla olacaktır.

*Çözümleyici Yardımcısı, Programcı Yardımcısı, Bilgisayar İşletmeni veya Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrolarında görev yapmış olanların aylık net maaşı, ilave yan ödemeden dolayı 2018 yılının ilk yarısında ( %15 Gelir Vergisi diliminde) 36,25 TL daha fazla olacaktır.