KYK yurt, burs, kredi işlemlerinde yeni uygulama

KYK yurt, burs, kredi işlemlerinde yeni uygulama

18.02.2018 163

KYK yurt, burs, kredi işlemlerinde yeni uygulama :

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından, gençlere daha kolay ve hızlı hizmet sunabilmek amacıyla yurt, burs ve kredi ile ilgili başvuru, onay ve iptal işlemlerinin e-Devlet´e taşındığı duyuruldu.

KYK´den yapılan yazılı açıklamaya göre, başvuru döneminde yurt, burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Yıl içerisinde de burs/kredi nakil, iptal ve erteleme işlemleri dilekçe gerekmeksizin online yapılıyor.

 

Öğretim kurumu değiştiren öğrencilerin burs/kredi nakil başvurusu e-Devlet´ten alınarak, gençlerin dilekçe gönderme yükümlülüğü de kaldırılıyor. Böylece durumu mevzuata uygun olan öğrencilerin nakil işlemleri vakit kaybedilmeden gerçekleştirilebiliyor. Burs/kredi nakil talebinde bulunan gençler, başvuru durumunu e-Devlet üzerinden takip edebiliyor.

YÖKSİS´te yer alan öğrenim bilgilerine göre nakil işleminin gerçekleştirilmesi ve yurtdışında öğrenim gören öğrencilerin öğrenim bilgisinin YÖKSİS´te yer almaması sebebiyle, yurtdışında öğrenim gören öğrencilerin gerekli belgeleri kuruma göndermeye devam etmesi gerekiyor.