Dyned Çalışma verim notu (study score-SS) nasıl arttırlır

08.04.2018 120

Dyned Çalışma verim notu (study score-SS) nasıl arttırlır; 

Dyned öğrenciye çalışma verim notu (Study Score-SS) verirken aşağıda anlatılan şekilde not verir. Dyned verimli kullanılmadığı takdirde ünitelerin tamamlanma yüzdeleri yavaş artacak 10-12 saatte bitmesi gereken ünite 20-25 saatte bitecek ve öğrenci sıkılacaktır.

1-Günlük, Haftalık, Aylık, Dyned kullanımına bakar. Bir haftada 5 farklı günde bir seferde en az 20 dakika en fazla 1 saat Dyned yapmalısınız.

2-Tekrar düğmesini doğru kullanıp kullanmadığına bakar. Her duyduğunuz cümleyi en az 3 kez tekrar edin.

3-Dyned’de duyduğun cümle sayısı ile kıyaslandığında yeterli sayıda ses kaydı yapıp yapmadığına bakar. Duyduğunuz her cümleyi bir kez mikrofona kayıt edin ve geri  dinleyin.

4-Dyned derslerinde anlayıp anlamadığını sınamak için ünite içinde sorular sorar ve doğru cevap verip vermediğinize bakar.

5- Beceri sınavı (Mastery Test) sonuçlarına bakar. Mastery Testte geçer not +85 yani 85 ve üzeridir.

6-Beceri sınavı (Mastery Test) alıp almadığına bakar. Mastery test ünitenin yüzde 80’i tamamlanınca otomatik açılır.

7- Ses tanıma alıştırmalarına bakar. (SR-Speech recognition), English For success de geçerli. Dyned seslendirdiğiniz cümleyi ilk defada doğru söyleyip söylemediğinizi ve telaffuzunuza bakar.

8-Ses tanıma derslerinde cümleyi söyledikten sonra geri dinleyip dinlemediğinize bakar. Kayıt ettiğiniz sesi geri dinlemeniz ileride çok akıcı konuşma ve telaffuzda çok faydalı olacaktır.

9-ABC butonu kullanıp kullanmadığınıza bakar. Gerekmedikçe ABC(altyazı) butonu kullanılmamalıdır. Anlaşılmayan kelimeler için sözlük kullanılmalıdır.

Bunları lütfen öğretmenler ile paylaşınız onlarda öğrencilerle.